Magyar Muaythai Szakszövetség | Hungarian Muaythai Federation

Világbajnoki ezüstérmes Spéth Norbert2018. május 19.

Az arany nem, de a Magyar Muaythai-válogatott-, és egyben Spéth Norbert eddigi legjobb szereplése összejött a cancúni világbajnokságon.

A 23 éves Spéth (-67 kg) az elit kategória döntőjében a világbajnoki-, Európa-bajnoki címvédő, és többszörös profi világbajnok fehérorosz Dimitrij Varac-cal csapott össze. A magyar versenyző végig méltó ellenfele volt a sportágban világsztárnak számító Varac-nak, s sokáig úgy tűnt, akár meg is lepheti, de végül 30-27-re kikapott.

A magyar csapat egy ezüst és két bronzéremmel - ifj. Kurdy István és Nagy Ede révén -, mindenidők legeredményesebb világbajnoki szereplését érte el Mexikóban.

„Norbi élete első elit kategóriás világbajnokságán ezüstérmet szerzett, s ezt óriási kimondani!Pontozással maradt alul egy nagy meccsen a súlycsoport ’uralkodójával’ szemben, ami elég sokat elmond, mint ahogy az is, hogy a végén szerencsére nem Norbi vérzett, hanem ő. Nagyon büszke vagyok erre a fiatal harcosra és büszke vagyok a csapatra, mert összehozták azt, amiről sokan csak álmodni mertek. Öt versenyző, egy ezüst és két bronz… még szoknom kell ezt az érzést!” – nyilatkozta a döntőt követően Bányász Adrián szövetségi kapitány.

„Nem nagyon tudok most még okosakat mondani. Így is határtalanul boldogak vagyunk. Norbit pontozással győzte le a négyszeres világbajnok. De én hiszem, hogy utoljára. Volt Norbiban egy kis kétely a fehérorosszal szemben, de most már nincs. Új csillag született. És ez a csillag a miénk…” - mondta a finálé után Szabó László főtitkár és egyben szövetségi kapitány helyettes.

Dudok Károly elnök már a döntő előtt kijelentette: ez a siker azt jelenti, hogy a két éve megkezdett munka beérett, sőt, a felülmúlta az elvárásaikat, és nem kérdés, hogy meghosszabbítják a szerződést - a szintén két éve kinevezett szövetségi kapitánnyal -, Bányász Adriánnal.

A magyar csapat hétfőn, május 21-én 9.45-kor érkezik a Liszt Ferenc reptér 2B termináljára.

Következő kiemelt verseny
Baltic Cup
Baltic Cup // Vilnius
2019. február 1.
2019. február 23. // Sopron
Növényi Kupa, muaythai és K1 szabályrendszer
2019. március 15. // Budapest
X Fight Cod Combat Sport EB
2019. április 6. // Monor
Monori Muaythai Gála
2019. április 13. // 1045 Budapest Pozsonyi utca 4/c, Halassy Olivér Sportcsarnok
Utánpótlás és Junior Magyar Bajnokság
2019. április 20. // 1185 Budapest, Nagybecskerek utca 32., Vilmos Endre Sportcsarnok
Felnőtt Magyar Bajnokság